EL CAFÈ DE LA MARINA

EL CAFÈ DE LA MARINA

Sinopsi

 

El Cafè de la Marina és un classic del teatre català, escrit per Josep Mª de Segarra ens transporta al petit món d'un poblet pescadors situat a l'Alt Empordà en els anys de la postguerra.

I'acció es desenvolupa en el cafè del poble, on el Libori propietari del local i les seves dues filles (Caterina i Rosa) han d’afrontar el passat fosc de la pubilla que va haver d’anar a França a abortar en quedar-se embarassada sense estar casada, amb el perjudici social que això representava en la societat de llavors.

Hi trobem tots els personatges que podrien haver en qualsevol poble d’arreu de catalunya, els nois i noies joves, els despreocupats, els cults i fins i tot la xafardera, els somnis de tots ells van passant per davant nostre en l’escena, algunes vegades reals i d’altres, només això. Somnis.

   

FITXA ARTISTICA

Caterina ............ Carme Massana
Claudi ............ Arnau Sellarés
Libori ............ Ramon Bernet
Salvadora ............ Julieta Carbó
Rufí ............ Lluís Quemada
Rufina ............ Mar Martí
Rosa ............ Nadala Sellarés
Rafel ............ Oscar Quemada
Luard ............ Isidre Cuscó
Artista ............ Núria Pascual
Valenta ............ Eva Badell
Moreno ............ Francesc Cuscó
Gracieta ............ Rosa Sans
Maria ............ Judith Sadurní
Caterina ............ Carme Massana
Baldiri ............ Gerard Farigola
Gallaret ............ Laia Ros
   
Música ............ Xarel·lo
So i il·luminació ............ Xarel·lo
Maquillatge ............ Jordi Vizcaino
Vestuari ............ Narbora Beltrán
Coordinació ............ Pep Trius
Direcció ............ Joan Parera
   

EL GRUP DE TEATRE XAREL·LO

El Grup de Teatre Xa,rel.lo, es va formar I'hivern del 98, pel, iniciativa d’uns joves olesans, recuperarnt la tradició teatral del poble, portada a terme fa uns anys per diversos ciutadans de la vila,.

L'any passat vem debutar davant el poble i també el divendres de la Festa Major amb I'obra Assaig General. Aquest any hem volgut posar una mica mes alt el llistó, oferint.vos tot un clàsssic del teatre català. Esperem que us agradi.

El grup

 

 

JOAN PARERA SERRAMIÀ, DIRECTOR DEL GRUP

Nascut l'any 1954 a L'Hospitalet de Llobregat, és director técnic del Teatre joventut des de fa 7 anys. Sempre ha estat lligat al món de l'espectacle formant part i dírigitint a diversos grups d’aficionats

Entre les obres que ha dirigit podenm destacar: "Els Pastorets, L'Esquetlla de la Torratxa, Terra Baixa, Un día qualsevol, Blanca~Rosa la sirena de la Mar Blava". És des de fa gairebé dos anys el director de Xarel.lo, havent estrenat amb el grup "Assaig General" el passat juliol del 98.